Makkelijk een website bouwen

Ik ben zelf geen website bouwer, maar ik onderneem graag als ik anderen niet help te ondernemen. Met als resultaat dat ik ondertussen een aantal websites heb gemaakt. Een aantal in het platform van een provider en een aantal in WordPress. Mijn voorkeur gaat uit naar het content managementsysteem WordPress. Het voordeel van een content managementsysteem is dat je de website op een relatief eenvoudige wijze kan bouwen, wijzigen en vindbaar kan maken, zonder dat je daar programmeer kennis voor nodig hebt. Terwijl je toch eindeloos keuze hebt.

WordPress
WordPress is open-source -gratis- software, waar je dus relatief makkelijk mooie en goedvindbare websites mee kunt maken. De software wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund en is het meest gebruikte content managementsysteem.

Domein naam registreren en Hosting service kiezen
Wanneer je geen kennis hebt van het instaleren van een website is het handig om een hosting service te kiezen waarbij je gratis WordPress met 1 druk op de knop kan instaleren. Van origine ben ik fan van one.com, maar tegenwoordig moet je voor deze service extra betalen. Bij Transip niet, dus voor deze website gebouwd in wordpress heb ik TransIP als hosting gekozen. En Transip bevalt mij tot nu toe goed.
Ik vind het zelf het handigst om de domeinnaam te registreren bij mijn hosting provider, dus dat heb ik in dit geval ook bij TransIP gedaan.

Template
Om een website te kunnen bouwen dien je een template te kiezen. Dit vormt de lay-out / design van je website. Je kan kiezen tussen een gratis of een betaalde template. Beiden hebben zo hun voordelen. Daarnaast heb ik bepaald wat ik belangrijk vond, niet alleen qua lay-out maar ook welke functionaliteiten mijn nieuwe website diende te hebben. Vervolgens ben ik gaan zoeken op de beste WordPress templates van het jaar en heb ik mijn keuze gemaakt.

Heel veel plezier met het bouwen van jouw website en mocht je vragen hebben, laat het mij weten!