Wat is mindtraining

Als je van het woord “mindfulness” een slappe krijgt, maar toch graag mentaal een beetje geholpen wordt,’ aldus Carice van Houten.

De schrijver van het boek mindgym, Wouter de Kong beschrijft mindtraining als volgt ‘Je kunt sporten en gezond eten zoveel je wil, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sport. Er is een storm aan wetenschappelijk bewijs dat mentale training hét recept is voor een zinvoller en plezieriger leven (en een betere wereld). Bovendien: als je mentaal sterk bent, dan kun je veel makkelijker je goede voornemens waarmaken omdat je je impulsen beter weet te beheersen. Zo wordt afvallen, minder op je telefoon kijken, meer (fysiek) sporten veel makkelijker te realiseren.’

Ikzelf krijg, bij gebrek aan het mannelijke reproductieorgaan, altijd zwabberende knieën van het woord mindfulness. Maar ik heb wel ervaren dat mijn stress niveau omlaag gaat zodra ik activiteiten met mijn volle aandacht doe. Bovendien heb ik bruikbare praktische tips verzameld om een leger hoofd te krijgen, die ik graag met iedereen deel die lekkerder in zijn of haar vel wil zitten.