Zakelijk live streamen

Wanneer ik op surftrip in het buitenland ben, vervallen mijn yogalessen en leerlingen gaven aan dit jammer te vinden. Mee naar Indonesë gaan, behoort voor hen niet tot de mogelijkheid, maar live een yogales volgen wel. En live streamen blijkt onverwachts makkelijk te zijn! Alhoewel het even duurde voordat ik het juist platform had ontdekt.

Ik dacht aan een webinar, videobellen via een what’s app groep of skypen. Maar wat blijkt, facebook live heeft de perfecte tool. Tenminste als je klanten een facebook account hebben. Je kan zelfs de video na het live streamen opslaan en bijvoorbeeld alsnog op LinkedIn uploaden. Het enige nadeel is dat ik mijn leerlingen niet zie. Maar ze zien mij wel en kunnen comments plaatsen waar ik op kan reageren.

Facebook Live is de live streaming video dienst van Facebook. Je kan op deze wijze iets direct in bewegend beeld live met je klanten op facebook delen. Het werkt bovendien heel eenvoudig, zowel met je smartphone als met je tablet, laptop of desktop computer. Zelfs vanuit Indonesië. Wanneer je graag wilt dat de kijkers betalen voor je streaming, dan kan je een besloten FB groep aanmaken en de deelnemer na betaling toevoegen aan de groep.

Ik heb veel gehad aan het volgende blog over Facebook live zakelijk inzetten